BENVINGUTS

Aquest és el blog de Kike Pérez Colomer (Vallada 1980). Ací vos mostre alguns dels meus treballs fotogràfics així com altres inquietuds relacionades amb el món de la imatge, la música i altres temes que em resulten interessants o dels que necessite parlar. Pots veure totes les fotos que faig al meu portfoli a la meua web (hhttps://www.behance.net/hein-rich). Recorda: Compartir és genial, però un ús inapropiat de les meus fotografies és il·legal i molest. Gràcies per respectar-me i sigues benvingut!

Busca en aquest bloc

Consells dels savis

Aquestes són les directrius per a joves fotògrafs que Steve McCurry va escriure a la seva web i que va fer per a les moltes sol·licituds que rebia de gent demanant-li consell. Seria una traducció una mica lliure i aproximada d’aquest article.

  1. Sigues curiós. Ser curiós sobre la vida i les coses que t’envolten és una de les parts més essencials per ser un bon fotògraf.
  2. Treballa dur. Tota professió requereix un compromís seriós, esforç i treballar dur. Plantejat-ho, si no estàs disposat a això, serà millor que no comencis.
  3. Surt de casa. Ser un bon fotògraf no vol dir haver de sortir obligatòriament als llocs més exòtics, però el que realment és necessari, és voler sortir de la nostra zona de confort, explorar els seus marges i superar-los.
  4. Fortalesa i determinació. Hi haurà moltes vegades que, com en qualsevol altra professió, t’hagis d’enfrontar a un treball dur. Una vegada més, hauràs de plantejar-te si estàs disposat a afrontar aquests moments i treballar dur quan calgui.
  5. Com una carrera de fons. El procés d’aprenentatge és constant i no s’atura mai. Malgrat això, arriba un punt que es va fent de forma més automàtica. Si et fixes en el treball dels fotògrafs que admires, veuràs que han trobat un lloc determinat, o un tema, i hi han aprofundit.
  6. Progressa, reinventat, creix. Necessites mantenir el teu cor i la teva ment oberta. La vida flueix per davant dels teus ulls, hauràs d’estar preparat per saber respondre, deixar-te tocar per les coses realment extraordinàries i permetre que aquestes et canviïn.
  7. No esperis a que soni el telèfon. Independentment de l’èxit que tinguis, és molt important que inverteixis el teu temps a fotografiar allò que t’interessa. Cal que comprenguis aquelles coses que realment tenen significat per a tu i no el que altres pensin que has de fotografiar. No esperis que els altres et donin una oportunitat, força la situació, dóna el primer pas. Insisteix. No esperis a que soni el telèfon, aixeca l’auricular i truca.

    (Font prèvia: Espai Fotogràfic)

    També vos pot ser de molta utilitat el "Manifest Incomplet de Bruce Mau", el talentós dissenyador canadenc. En aquesta entrada del meu bloc hi el teniu traduït al castellà.

    FOTOGRAFIA CREATIVA

    Parlar de creativitat sempre és parlar de fum, de quelcom intangible i difícil de definir. I més en aquest món de la fotografia, on a vegades podem confondre la creativitat, amb un processat amb la tècnica de moda o l’aplicació d’un determinat filtre de PS.

    Segons la Viquipèdia, la creativitat és la capacitat de la ment per associar idees de manera nova o inventar objectes i solucions originals als problemes a què s’enfronta.

    Copiar és el contrari del fet creatiu, encara que al principi pot ser una font de la que beure, doncs fins i tot copiant, investiguem, fem treballar la ment, provem noves tècniques i assolim nous coneixements i això ens dona la base per a desenvolupar el nostre propi camí.

    Buscant referències sobre creativitat fotogràfica a internet s’obtenen pocs resultats, més aviat ens remeten a altres camps de l’art o fins i tot de la productivitat.

    A Livehack hem trobat una llista de 6 tècniques per a ser més creatiu. Encara que no sigui encarat a la fotografia, està be conèixer aquests petits trucs.

    1. Portar sempre llapis i paper a sobre
    Qui sap quan ens pot venir a veure la inspiració. En tot cas pot servir també una gravadora, si es tracta d’una idea.

    2. Qüestiona’t-ho tot
    Les preguntes són la base de la creativitat. Tots els grans creadors s’han preguntat algun cop què passaria si..?

    3. Llegeix molt
    No cal que sigui de fotografia, potser millor fins i tot que no ho sigui. Cal obrir la nostra ment i llegir ens millora la nostra habilitat mental. Podrem experimentar experiències d’altres i això també és important.

    4. Buscar noves experiències
    S’ha de voler aprendre sempre. Aquest fet propicia la nostra creativitat. Sigui el que sigui, aprendre a jugar a golf o un nou idioma és igual, allò important és el fet d’aprendre.

    5. Exercita els dos costats del cervell
    Diuen que el pensament analític, la lògica, correspon al costat esquerra del cervell i la part imaginativa i creativa al dret. Ens ensenyen a pensar per l’esquerra, però es pot exercitar la nostra banda més imaginativa. Els mapes mentals ens ho permeten. En trobareu moltes referències i procediments.

    Font: Espaifotografic.cat

    Altres articles interessants:

    ¿Cuando es una buena fotografia? Per Fernando Sánchez Fernández